翻訳と辞書 |
Egg lecithin : ウィキペディア英語版 | Egg lecithin
Egg lecithin is a type of lecithin, a group of compounds primarily containing phospholipids, that is derived from eggs. ==Discovery== Egg lecithin was first isolated in 1846 by the French chemist and pharmacist Theodore Gobley.〔Gobley (1846) "Recherches chimiques sur le jaune d'œuf" (Chemical researches on egg yolk), ''Journal de Pharmacie et de Chemie'', series 3, vol. 9, pages 81-91; on (page 84 ))〕 Gobley originally isolated lecithin from egg yolk—λέκιθος (''lekithos'') is 'egg yolk' in ancient Greek—and established the complete chemical formula of phosphatidylcholine in 1874.
抄文引用元・出典: フリー百科事典『 ウィキペディア(Wikipedia)』 ■ウィキペディアで「Egg lecithin」の詳細全文を読む
スポンサード リンク
翻訳と辞書 : 翻訳のためのインターネットリソース |
Copyright(C) kotoba.ne.jp 1997-2016. All Rights Reserved.
|
|